Masajul erotic de la punctul culminant istoric, la tehnici tantrice

Masajul erotic de la punctul culminant istoric, la tehnici tantrice

La modul general, masajul erotic este caracterizat de sexualitate si erotism. Senzatiile obtinute printr-un astfel de masaj nu pot fi comparate cu nimic altceva, pentru ca te pot purta pe cele mai inalte culmi ale placerii. Tehnicile pe care masajul erotic le propune nu au aparut peste noapte, ci au evoluat in timp, de-a lungul vremii.

Din istoria masajului erotic

In ciuda a ceea ce multi presupun, masajul erotic nu este o practica care sa fi aparut in mod natural in relatiile intime. Oamenii nu au fost intotdeauna deschisi la sex. In Europa, acest tip de masaj a aparut ca remediu medical in timpul epocii victoriene. La acea vreme, comunitatea medicala prezenta solutii oarecum imaginative la probleme pentru care nu avea nicio explicatie.

Printre aceste solutii, apare la vremea respectiva si asa zisul „leac” pentru „isteria feminina”, o boala diagnosticata in medicina occidentala pana la mijlocul secolului al XIX-lea, caracterizata, intre altele, de o dorinta sexuala ridicata. Solutia pentru aceasta afectiune a constat in aducerea femeii respective la orgasm, numit pe atunci „punctul culminant isteric”, in ideea in care se considera ca punctul culminant ar contribui la eliminarea energiei negative produse de isteria feminina.

De la acest inceput medical discutabil, masajele erotice au luat multe forme si au evoluat pe masura ce nivelul de acceptare de catre societate a crescut odata cu trecerea timpului. Astazi, un masaj erotic este o suma de tehnici – de la cele carateristice masajului oriental si curentilor ezoterici, cum ar fi tantra, pana la multe alte abordari menite sa imbunatateasca starea sufleteasca si capacitatea fizica.

Avantajele unui masaj erotic

Cert este ca masajul erotic ramane una dintre cele mai eficiente tehnici de stimulare a dorintei erotice. Acesta este fundamentat pe aplicarea tehnicilor specifice in zonele erogene din tot corpul, cu scopul de a realiza stimularea erotica. Desi contactul cu zonele erogene se poate face cu corpul gol al maseuzei, acesta nu trebuie confundat cu masajul sexual, care include relatii sexuale.

Maseuzele de la Masaj-Iulia.ro urmaresc ca toti clientii sa obtina o stare mentala de seninatate in timpul masajului, o stare ghidata de senzatiile percepute. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, fiecare detaliu este fundamental si toate simturile trebuie stimulate. In salonul nostru, mediul de lucru are un rol important: lumina blanda, tonuri calde, fond muzical de calitate si lumanari pentru a stimula simtul mirosului.

Masajele erotice ofera nenumarate beneficii fizice si psihice, fiind o metoda foarte eficienta de relaxare, ajutand la reducerea stresului si tensiunilor acumulate pe parcursul zilei. De asemenea, un astfel de masaj imbunatateste stima de sine si dorinta sexuala, fiind astfel unul dintre cei mai buni aliati in rezolvarea unor probleme precum ejaculare prematura, anorgasmie sau lipsa dorintei. La nivel fizic, masajele erotice imbunatatesc circulatia sangelui, cresc oxigenarea si irigarea muschilor si ofera beneficii pentru piele.