5 puncte cheie de atins în masajul erotic

5 puncte cheie de atins în masajul erotic

Intimitatea sexuală presupune mai mult decât o împreunare și este un proces complex, la care participă deopotrivă, trupul, spiritul și mintea. Atingerea acelei stări de relaxare și excitație pentru o contopire totală cu partenerul se face treptat, alternând mângâierile cu privirile, pentru o experiență totală a simțurilor. Există anumiți centri nervoși a căror stimulare face ca oamenii să intre mai rapid și mai profund în starea de excitație premergătoare actului sexual. Masajul erotic are acest rol, care facilitează atât relaxarea, cât și trezirea simțurilor, astfel încât partenerii să poată comunica optim în timpul momentelor de intimitate.

Folosește câteva tehnici din masajul erotic și vei avea parte de experiențe de neuitat alături de partenerul tău. Începe cu un masaj al scalpului, apăsând degetele cu mișcări circulare pe scalp și coborând până la gât. Nu lăsa nicio zonă a corpului neexplorată, s-ar putea să ai surprize și să descoperi plăcere acolo unde nu te aștepți. Iată 5 puncte pe care le poți atinge pentru rezultate uimitoare.

Masajul capului

Există un anumit punct pe scalp, aproape de creștet, la jumătatea distanței dintre urechi, pe care îl poți stimula pentru a-ți face partenerul/-a să se relaxeze și să fie în starea necesară pentru sex. Masarea capului în general ajută la calmarea unei minți suprasolicitate și permite sângelui să curgă într-un mod mai echilibrat în corp.

Masajul picioarelor

Partea de jos a piciorului, aproximativ la o treime din lungimea acestuia, pornind de la vârful degetului mijlociu către călcâi are ca efect stimularea rinichiului. De asemenea, poți masa ușor și laterala interioară a piciorului, aproape de degetul mare, punct corespunzător splinei.

Acestea sunt considerate puncte foarte puternice pentru echilibrarea energiilor subtile din organism, promovând simultan o creștere a fluxului de sânge către miezul corpului. Ambele puncte sunt conectate direct și intim atât cu organele reproducătoare masculine, cât și cu cele feminine.

Masajul gambelor

Acesta se face pe partea interioară, două degete deasupra gleznei, pentru stimularea rinichiului și a splinei. Se crede ca rinichiul promovează energia yang, de încălzire a corpului, iar splina promovează energia yin, calmantă în organism. Aceste puncte sunt reprezentări perfecte ale energiei masculine și feminine, conform medicinei chineze.

Masajul abdomenului

Abdomenul se masează la două degete mai jos de buric. Punctele abdominale pot fi foarte sensibile și, deoarece sunt situate mai aproape de organele de reproducere și de părțile pe care le folosim în sex, masarea acestor puncte ar trebui făcută cu prudență și grijă suplimentară. Poți merge pe mâna specialiștilor pentru a „fura” câteva tehnici de masaj erotic.

Masajul pelvisului

Mișcările se execută asupra unui loc mic, unde șoldul se întinde și se leagă de trunchi. În acea zonă se află o arteră principală, care ajută la creșterea fluxului sanguin în organism. Apasă încet pe acest punct de presiune timp de câteva secunde, ține apăsat și eliberează. Pentru cele mai bune rezultate, menține contactul vizual cu partenerul în timpul acestei rutine intime.

Puncte cheie în masajul erotic sunt alese pentru capacitatea lor de a calma, ceea ce face preludiul să fie mai sensibil și mai intens, iar actul sexual să fie mai excitat. Este important să îți tratezi partenerul/-a cu grijă și blândețe, iar masajul și presopunctura în zonele indicate să fie executate cu dragoste, ca un sărut blând, și nu o presiune dură.